+38164 64 39 766 vilaplamenac@gmail.com

Na Divčibarama postoje dve ski staze, Nova ski staza Crni vrh i ski staza Centar kao  i nekoliko manjih staza predviđene za decu. 

Nova ski staza Crni Vrh

Ski staza “Crni vrh” se nalazi se u neposrednoj blizini centra Divčibara na severnoj strani Crnog vrha, dužine je 850 m i ima visinsku razliku od 175 metara, a klasifikovana je kao crvena – teška staza. Izlazna stanica dvosedežne žičare, kapaciteta 1200 skijaša na sat, nalazi se na 1091 mnv. Od početka 2016. godine ski staza “Crni vrh” se nalazi u okviru “Divčibare ski resort”.  U planu da se pored skijanja u okviru DSR ponude drugi avanturistički sadržaji, kako bi turisti imali kvalitetan aktivan boravak na Divčibarama. Sve informacije i dešavanja oko nove ski staze možete pratiti na www.divcibareskiresort.com i u okviru istoimene stranice na Facebook-u.

Ski staza Centar

Ski staza Centar nalazi se u neposrednoj blizini odmarališta „Crni vrh“.  Proteže se na severnim obroncima Crnog vrha u dužini od oko 600m. Visinska razlika između vrha i podnožja staze iznosi oko 100m. Na stazi postoji ski lift vučnica (vučna sajla sa tanjirom koji se stavlja između nogu), a kapacitet lifta je 700 skijaša na sat. Nagib staze odgovara srednjem kvalitetu skijaša.